Un CV aproape perfect
Construirea CV-ului profesionist e posibil dacă respectăm completarea următoarelor secţiuni:
- Numele şi prenumele, domiciliul, telefon, e-mail, adresa web
- Obiectivul de carieră / obiectivul pentru poziţia solicitată
- Sumarul calificărilor
- Sumarul aptitudinilor
- Educaţie
- Cursuri relevante
- Proiecte
- Experienţa IT&C
- Experienţa profesională
- Cercetare ştiinţifică, certificare
- Premii, burse
- Afilieri profesionale
- Articole publicate
- Limbi străine
- Activităţi /interese
- Referinţe / mapa personală
Sunt secţiuni care pot lipsi cu desăvârşire din CV-ul dumneavoastră. Nu este absolut nici o problemă, important este ca informaţiile prezente în CV să fie reale, obiective şi corect prezentate. De asemeni este indicat să aveţi tradus conţinutul informaţional al acestuia în limba engleză.
!!! Alte trucuri !!!
- Pot fi omise informaţii personale ca: vârsta, naţionalitate sau starea civilă. Dacă se aplică pentru un loc de muncă în care acestea contează, atunci trebuie adăugate la începutul CV-ului.
- Nu se scrie "Curriculum Vitae" sau "Resume" la începutul CV-ului. Nici data la care a fost scris CV-ul. E bine ca numele să fie scris în partea de sus a fiecărei pagini. Numărul paginilor trebuie inclus pe toate paginile cu excepţia primeia, de preferat în partea de sus a paginii.
- Este bine să se folosească un dicţionar pentru înţelegerea clară a aptitudinilor/abilităţilor cerute de locul de muncă şi a contribuţiilor pe care candidatul le poate aduce în cadrul companiei, să se verifice prima formă pentru acurateţe, să se vadă dacă nu s-a omis ceva, să se verifice ultima formă pentru greşeli chiar înainte de tipărire, să se păstreze toate notiţele folosite la realizarea CV-ului.
Un CV se cere actualizat/păstrat la zi. De aceea va trebui editat şi completat periodic.